Cele mai vizitate metropole din lume

Afla care sunt cele mai vizitate orase din lume si poate iti alegi unu pentru urmatoarea vacanta.

rome

10. Roma – Italia

Roma este un important centru turistic. Printre monumentele cele mai faimoase se numără Colosseumul și Columna lui Traian. O enclavă a Romei este și statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfântului Scaun situat într-un cartier roman. Este cel mai mic stat din lume, și capitala singurei religii care are reprezentație în Națiunile Unite (ca un stat observator non-membru).

Shanghai9. Shanghai – China

Supranumit „Parisul Estului” sau „Regina Orientului”, Shanghai-ul este cel mai mare oras din China si un centru important comercial in Asia. Alaturi de Shenyhen si Guangyhou, este motorul economic al Chinei. In traducere, Shanghai inseamna „la mare”.

Dubai8. Dubai – Emiratele Arabe Unite

Dubai este unul dintre cele sapte emirate care formeaza Emiratele Unite. Dubaiul are o lunga traditie comerciala care a atras vizitatori din Orientul Mijlociu si regiunile invecinate.

Orasul atrage calatorii care cauta ceva nou si diferit, oferind facilitati internationale impreuna cu aventura Orientului Mijlociu si destinatii exotice cu un stil de viata cosmopolitan. Dubai este capitala nedisputata a sporturilor din Orientul Mijlociu, gazduind evenimente de talie mondiala care atrag printre cele mai mari nume impreuna cu sportul respectiv, fie ca e vorbe de golf, tenis, curse de cai, curse de barci, rugbi sau navigatie.

Istambul7. Istanbul – Turcia

stanbul este un oras aflat la confluenta mai multor culturi. Acest lucru si-a lasat amprenta asupra istoriei sale foarte vechi si a intregii sale dezvoltari de-a lungul secolelor. In urma diverselor civilizatii care si-au pus amprenta asupra orasului Istanbul au ramas o serie intreaga de obiective turistice si monumente istorice care pot fi astazi admirate de miile de turisti ce aleg sa isi petreaca cateva zile la Istanbul.

Hong Kong6. Hong Kong – China

Hong Kong este un amestec unic de traditii orientale si occidentale, o metropola moderna, dar si una dintre cele mai faimoase destinatii turistice din lume.

Chiar daca principala atractie este shoppingul si viata de noapte, Hong Kong ofera restaurante excelente, hoteluri de prima clasa, dar si frumuseti naturale: munti, insule retrase, plaje albe.

New York City5. New York City – Statele Unite ale Americii

Zgarie-norii sai contureaza amenintator strazile pe care 8 milioane de New Yorkezi le strabat zilnic in drum spre servici. Ei spun ca New York-ul este capitala lumii…si poate ca este. Cu numele sau oficial „The City of New York” si prescurtat NYC, acest oras este cel mai populat din Statele Unite ale Americii. Pentru mai multe detalii, va impartasim topul celor mai interesante obiective turistice din New York.

Singapore4. Singapore – Singapore

Singapore este o poveste de succes nesperat. De la un sat pescaresc infiintat de Sir Stamford Raffles a devenit unul dintre cele mai prospere orase din lume. Mai ales la gura raului Singapore, traditia asiatica se intalneste cu zgarie-norii, iar templele hinduse si chinezesti tintuiesc orasul.  Singapore este pe cale de a deveni un important centru turistic tropical, reunind într-un singur oraș tot ce este mai bun din Paris, Londra și New York.

Bangkok3. Bangkok – Thailanda

Bangkok, are 10,84 milioane de musafiri pe an.

Bangkok, Orasul Ingerilor, este un centru comercial din inima Asiei de Sud Est aflat in plina expansiune si dezvoltare. Foarte cunoscut pentru templele sale budiste, delicioasa bucatarie thailandeza si serviciile de cea mai buna calitate, este usor de inteles de ce atat de multi turisti revin iar si iar pe aceste meleaguri de vis.

Londra2. Londra – Marea Britanie

Londra primește aproximativ 14,8 milioane de vizitatori anual.

Indiferent care este motivul pentru care vizitezi Londra, acest oraș fantastic și plin de viață te va copleși încă de la primii pași. Deși ai crede că din cauza imigranților capitala Marii Britanii și-a pierdut din farmecul regăsit în poveștile lui Dickens, din legenda lui Jack Spintecătorul sau a lui Sweeney Todd, o să rămăi surprins o data ajuns acolo de cât de bine se îmbină clasicul cu modernul, vechiul cu noul.

 

Paris1. Paris – Franta

Cel mai vizitat oraș din lume primește 15,6 milioane de turiști pe an.

Parisul este un oras fascinant, plin de atractii turistice si istorice, multe muzee in care puteti admira cele mai importante capodopere din intreaga lume si multe obiecitve turistice. Monumentele si obiectivele turistice din capitala Frantei, sunt cunoscute in toata lumea si au ajuns adevarate simboluri recunoscute de oricine. Mai jos va prezentam o lista de obiective turistice pe care cei ce au ocazia sa ajunga in Paris trebuie sa le viziteze.

(210 Posts)

Da Tonul iti pune la dispozitie rapid tot ce este nou si interesat pe internet. Urmareste-ne si da tonul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *