COD ROSU de smog in Beijing: Airpocalypse

china-smog-16

Scolile santierele si alte industrii din capitala Chinei se inchid datorita anuntului de COD ROSU de poluare.

O asemenea masura este o premiera absoluta pentru Beijing si este menita sa protejeze locuitorii de aerul poluat. Chiar daca pentru moment nivelul de poluare este mai mic decat in saptamaniile trecute, autoritatile se asteapta sa o cantiate extrema de poluare in zilele care vor urma.

In unele zone din Beijing oamenii pot vedea pe o raza de pana la 200 de metrii, aerul fiind impazit practic cu particule toxice. Din acest motiv locuitorii Beijingului se pot imbolnavii doar prin simplu fapt ca ies afara din casele lor.

Dispozitivele de masurare a poluarii arata ca in unele zone din Beijing sunt mai mult de 256 micrograme pe metru cub de particole toxice. Ca si comparatie Organizatia Mondaiala a Sanatatii spune ca mai mult de 25 micrograme pe metru cub este considerat periculos pentru om.

Smogul toxic este cauzat de arderea carbunelui pentru diferitele industrii si bineinteles pentru incalzire, cat si de imensa cantitate de praf care se ridica de la multitudinea de santiere de pe tot intinsul orasului. In plus problema poluarii se agraveaza din cauza umididatii ridicate si a vantului slab.

(210 Posts)

Da Tonul iti pune la dispozitie rapid tot ce este nou si interesat pe internet. Urmareste-ne si da tonul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *