Cum ne interpretam visele?

Atentie, nu tot ce visati are semnificatie in viata de zi cu zi.  In general,  cartile de vise prezinta doar acele vise care ar putea avea o cat de mica semnificatie in viata reala.

Visele de la inceputul somnului pot fi determinate de faptul ca organismul nu s-a relaxat complet, ca in creier mai dainuie, inca, aspectele de peste zi, ca digestia e in plina desfasurare, ca in casa nu e inca liniste deplina. Se intelege ca aceste vise nu sunt  intotdeauna semnificative. Totusi, si din aceasta etapa a somnului, semnificative sunt visele foarte clare, foarte puternice, foarte bine conturate.

Visele dinspre dimineata au, de asemenea, mai putina relevanta. Diversi stimuli, inclusiv lumina, pot provoca vise. Cat de importante sunt aceste vise pentru viata noastra? Raspunsul este: putin importante, dar oricum mai importante decat cele de la inceputul somnului, din prima parte a noptii.

Cele mai bune vise, multe dintre ele adevarate mesaje de la puterea divina, sunt cele de dupa miezul noptii, aparute aproximativ intre orele 1 si 5 dimineata.

Interesante sunt visele ce apar in somnul din timpul zilei, in momentele in care atipim putin, un sfert de ora, maximum jumatate de ora. Uneori, prin asemnenea vise, se pot gasi solutii la problemele care ne framanta, putandu-se afla o cale de urmat.

Citeste tot articolul pe dictionar de vise

(210 Posts)

Da Tonul iti pune la dispozitie rapid tot ce este nou si interesat pe internet. Urmareste-ne si da tonul!

One thought on “Cum ne interpretam visele?

  1. Ani

    Aceasta tema este mai interesanta decat pare. Articolul ofera concluzii valoroase insa ma lasa cu anumite intrebari : cum imi voi aminti visul de la inceputul noptii. Imaginile tind sa se intrepatrunda.Cel putin pentru mine separatia se face intre „senzatiile” diferitelor vise ex. frica (chiar daca actiunea nu e de natura), liniste (in actiune sunt atacata). Mai exista posibilitatea de a te „antrena” sa visezi . Am incercat pentru o scurta perioada si a functionat (am visat efectiv situatia, persoanele si….mirosul hehe…. si la cateva ore de la trezire am trait experienta in viata reala)….insa nu am reusit sa „leg” visele acelea mot-a-mot cu viata reala :( :-/

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *