Cum să arati bine în poze?

Cum sa iesi bine in pozeȘtii cine nu arata bine in poze? Tu, sau probabil cei mai mulți dintre noi. Sigur, uneori esti Gerard Butler, dar de cele mai multe ori ești Gerard Depardieu. Știi cine știe cum să arate bine? Supermodelul Shalom Harlow. Ea a dezvaluit câteva sfaturi cum sa aratam cat de bine e posibil, atunci când camerele  foto sunt pe noi.

Chiar daca trebuie sa facem  unele fotografii pentru muncă sau facem poze in cadrul  unui grup de prieteni, majoritatea dintre noi nu se simt confortabil în fața camerei foto, și chiar dacă suntem confortabili, rezultatele de multe ori nu ies cum dorim noi.

Iata ce ne sfatuieste Shalom Harlow.

Sfat 1: Cunoaște-ti lumina si arat-o

Dacă esti fotografiata , fără bliț,  trebuie  sa stii unde este sursa de lumina principala si intoarce-ti față catre ea. Îmbrățișati-o. Lumina care te loveste in anumite unghiuri va crea umbre pe fata ta, care dau un aspect mai dur și mai sever. Acestea sunt bune pentru poze alb negru. Umbrele  vor sublinia de asemenea, linii de pe fața ta și pungile de sub ochi, care te fac sa arati  mai batrana, mai obosita. Asadar, aseaza-te in lumina.

 Sfatul 2: Faciliteaza un moment spontan

Fotografiile sunt despre amintirea unui anumit moment. Momentul pe care vrei sa-l surprinzi  nu este acela in care te uiti ca „prostu” la aparatul de fotografiat.  În cazul în care nu se întâmplă nimic special, Shalom ar crea un  moment mai interesant , distractiv înainte de clicul aparatului de fotografiat.

Ea va atrage atentia altor oameni  cu care pozeaza (totusi ai  grija cu asta) sau fa lucruri neasteptate care sa te puna pentru o clipă intr-o scena cat mai naturala, spontana. Asta ar face ca oamenii sa para oamenii reali, intr-un moment real si asta este exact ceea ce încerci sa fotografiezi.

Sfatul 3: Fa diferite fete in oglinda

Oricat de  ciudat ar suna, petrece ceva timp facand diferite fete în oglindă. Serios, fa-o. Fiecare fata este diferita, și, ca atare, fiecare fata arata bine, facand lucruri diferite.

Gaseste unghiurile tale. Arati  mai bine  uitandu-te drept in fata, sau intoarce-te cateva grade intr-o parte? Arati  mai bine  cu un zambet larg, sau cu gura puțin mai  inchisa. Exerseaza si fa-te confortabila facand aceste chipuri. Afla cum se simt pe fata ta, iar apoi memoria ta musculara te va ajuta să le recreezi.

Sfat 4: Priveste direct in aparat

Privind într-o lentila a camerei foto este ciudat. E ca un gigant, ochi vid, mort. Este ca și cum ai incerca  să vezi  în sufletul aparatului. Încercand să te  conectezi cu  aceasta este ca o bătălie pierdută cu excepția cazului în care ai un suflet de robot, și te va face sa te simti rigida si incomod. În schimb, angajeaza-te  într-o conversație reală cu fotograful. Vorbeste despre altceva decat despre faptul ca esti fotografiata.

Uită-te la ochii fotografului in timp ce stai de vorbă, și apoi „transfera”  ochii lui la obiectivul aparatului foto. (Cu privirea ta) Continua  conversația ca și când  te uiti in ochii lui, dar se întâmplă doar să te uiti la obiectiv in schimb. Persoanelor care vizualizează imaginea, li se va părea că te uiti la ei, angajati într-o relație, și nu doar ca te uiti în direcția lor, ca in cazul  acelor picturi ciudate  în care ochii te urmeaza peste tot.

Sfatul 5: Retrăiește momentele frumoase

Unii oameni urăsc să fie fotografiati. Lucrul acesta poate fi foarte inconfortabil. Fotograful nu va fi întotdeauna în măsură să te  ajute sa treci peste asta. În schimb, ai posibilitatea să iti induci corpul în relaxare, gandind la amintiri frumoase. Gândestete la momentul cand tu si prietenul/sotul tau (sau prietena/soția) innotati cu delfinii din Caraibe în timp ce soarele apunea. Într-adevăr încearcă să mergi acolo, în mintea ta.

Concentreaza-te asupra lucrurilor individuale  asupra simturilor  percepute. Cum ar  suna? Ce gust avea  apă? Cum ar  mirosi  aerul? Oricat de prostesc ar suna, acest lucru poate pacali organismul tau ca se afla  într-un loc sigur, confortabil și se va relaxa.

Deci, acum ai secretele unor  profesioniști, așa că ai toate sansele sa  arati foarte, foarte, foarte, bine in fotografii.

Sursa imagine:  www.m-art-in.cc/blog
Sursa articol: gizmodo.com

(210 Posts)

Da Tonul iti pune la dispozitie rapid tot ce este nou si interesat pe internet. Urmareste-ne si da tonul!

One thought on “Cum să arati bine în poze?

  1. Mihaela

    Interesante sfaturile si bune de luat in seama ! De cele mai multe ori , starea sufleteasca ni se citeste pe fata si implicit ramane impregnata in imaginea din poza ! Cel mai usor ar fi sa stim sa ne ascundem sentimentele interioare , mai ales daca sunt negative in acel moment ! Si mai e ceva ! Sa lasam la o parte timiditatea si/sau inhibitiile in fata aparatului foto (a fotografului de fapt) ! Mult succes si frumusete vesnica !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *