Parcul olimpic din Londra

Parcul Olimpic a fost proiectat de EDAW Consortium în colaborare cu Arup și WS Atkins, ulterior fiind preluat de LDA Design împreună cu Hargreaves Associates. Parcul olimpic va primi numele Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii după încheierea competiției.

Stadionul Olimpic are o capacitate de 80.000 de spectatori și este înconjurat de un râu, iar oamenii vor putea intra în arenă traversând niște poduri. Stadionul este construit folosind 75% mai puțin oțel decât alte structuri similare.

Velodromul are o capacitate de 6.000 de spectatori și este situat în nordul parcului Olimpic. Designerii au gândit arena luând în considerare și indicațiile unor atleți.

Circuitul BMX se află lângă Velodrom și 48 de cicliști se vor întrece acolo. Circuitul este dotat cu obstacole și curbe care vor testa abilitățile acestora.

Arena pentru polo se află lângă Stadionul Olimpic și Centrul Acvatic și are o piscină pentru încălzire și una pentru competiții. Aceasta va fi demontată după Jocurile Olimpice și părți din ea vor fi integrate în diverse locuri din Marea Britanie.

ÎNOT. „Clădirea are formă de val, este o aluzie clară la sporturile care se vor desfășura înauntru. Din păcate, pentru JO există două tribune temporare. Abia după JO se poate observa clădirea în toată splendoarea ei”, crede Pearman, critic de arhitectură la revista Sunday Times.

Arena de handbal are o capacitate de 7.000 de spectatori și este construită pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați. În arenă vor fi jucate numai meciurile preliminare de handbal, semifinalele și finala fiind jucate în Arena de baschet.

Cele două arene de hochei au o capacitate de 16.000 de oameni și au fost construite în vara aceasta pentru a fi testate în mai 2012.

Arena de baschet este una dintre cele mai îndrăznețe clădiri construite pentru JO. Este cea mai mare arenă temporară din lume, cu 12.000 de locuri

Parcul Olimpic va fi terminat la începutul lui 2012 și va acoperi 27 de hectare. Circa 23.000 de atleți și oficiali vor fi cazați aici pe timpul competițiilor. Parcul va dispune de mai mult de 3.300 de apartamente dotate cu televizoare, internet și acces la zone verzi. De asemenea, va exista o cantină cu o capacitate de 5.500 de locuri și o policlinică.

Ecologie si sport

Dupa bilantul ecologic mediocru, inregistrat la Jocurile Olimpice (JO), desfasurate in urma cu 3 ani la Beijing, londonezii sunt hotarati sa ofere dezvoltarii durabile si protectiei mediului un loc de cinste in proiectul lor, care include crearea unui stadion olimpic reciclabil, a unui pavilion de baschet reutilizabil ori a unui parc olimpic cu pescarusi, vidre si multa verdeata.

Filmul de mai sus spune povestea Parcului Olimpic din Londra, construit pe principii de protecția mediului și conservare a resurselor. Și nu oricum, ci prin tehnologii de ultimă oră, care, combinate cu inovația și creativitatea constructorilor britanici, au ca rezultat un parc olimpic de ultimă generație!

La Jocurile Olimpice din Londra 2012 vor participa circa 14.700 de atleți în cadrul a sute de probe pentru 46 de sporturi, competiții care  se vor derula într-o perioadă de 29 de zile; întrecerile vor fi relatate de 20.000 de ziariști și fotoreporteri; peste un milion de spectatori vor urmări întrecerile ce vor avea loc pe stadionul olimpic.

Mai jos puteti vedea imagini cu parcul olimpic din Londra: 

(210 Posts)

Da Tonul iti pune la dispozitie rapid tot ce este nou si interesat pe internet. Urmareste-ne si da tonul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *