Lipsa somnului le face pe femei mai nervoase. Afla remediul!

Lipsa somn la femeiSpecialiștii americani spun că odihna insuficientă are efecte diferite asupra femeilor și bărbaților

Sunt zile cand ne trezim iritați și suntem puși pe ceartă. Parcă nimic nu ne convine și parcă toată lumea complotează impotriva noastră. Acesta e un semn clar că nu am dormit suficient. Un studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea Duke arată că femeile au nevoie de mult mai mult somn decat bărbații și că lipsa odihnei are efecte psihice și fizice mult mai grave asupra lor.

Studiul a fost realizat pe relatările a 210 bărbați și femei, care nu au fost diagnosticați cu tulburări de somn. Deși calitatea somnului nu este afectată de sexul celor care au participat la studiu, s-a descoperit că femeile au fost mai afectate atunci cand au fost private de odihnă sau vise agitate.  In cazul lor, nivelul de fibrinogen este mai ridicat.

Acest lucru face ca vasele de sange să fie mai congestionate. Dr. Edward Suarez, profesor la departamentul de psihiatrie și științe comportamentale al Universității Duke a declarat: „Studiul sugerează că somnul de proastă calitate afectează mai mult femeile decat bărbații. Am descoperit că, in cazul femeilor, somnul de proastă calitate cauzează suferințe mentale și sentimente mai pronunțate de ostilitate, depresie și manie”.

El a mai adăugat: „Este foarte interesant faptul că problemele grave de sănătate, asociate pană acum cu proasta calitate a somnului, sunt de fapt cauzate intr-o măsură mult mai mare de un timp prea lung necesar pentru a adormi. Femeile care au mărturisit că au nevoie de mai mult de jumătate de oră pentru a adormi prezintă cel mai mare risc”.

Cercetătorii spun că diferențele dintre femei și bărbați apar din cauza hormonilor care influențează starea psihică, precum serotonina și melatonina. „Toate aceste substanțe afectează dispoziția, somnul,  adormirea și rezistența la insulină. Imbunătățirile aduse calității somnului la femeile ce suferă de afecțiuni cardiovasculare se pot dovedi foarte importante”, mai spun autorii studiului.

Soluție: mancați pere!

Aromate, zemoase și dulci, perele, sunt recomandate pentru „liniștire”. Cu un conținut semnificativ de calciu, fosfor, fier și potasiu, acestea au efect sedativ și calmant asupra sistemului nervos și pot inlocui cu succes medicamentele care tratează surmenajul psihic.

Bogate in vitamine și minerale, perele asigură buna funcționare a sistemului imunitar. Fructele mai sunt recunoscute și pentru proprietățile pe care le au in prevenirea apariției gripei și a virozelor respiratorii, foarte răspandite in această perioadă a anului.

Sursa:
www.cevisez.ro

 

(210 Posts)

Da Tonul iti pune la dispozitie rapid tot ce este nou si interesat pe internet. Urmareste-ne si da tonul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *