Miscarea Occupy Wall Street

Miscarea Occupy Wall Street care urmărește să evidențieze inegalitățile în ceea ce priveste creșterea economică, a mărșăluit pe New York Times Square, sâmbătă. Multimea a fost alcătuită din mii de oameni – o estimare ar fi circa 6000 persoane  prezente in piata.

Ce este miscarea Occupy Wall Street

Occupy Wall Street este o miscare populara de protest, originara in America si care se desfasoara in New York (parcul Zuccotti). Anvergura miscarii nu consta atat in numarul demonstantilor (care de cele mai multe ori nu depaseste 1000 de persoane), cat mai degraba in vizibilitatea de care beneficiaza pe Internet si in celelalte mijloace de comunicare in masa. Cu timpul aceasta miscare s-a extins  si in alte orase din SUA cat si pe tot Globul, numarul lor fiind in continua crestere. Mai multe puteti afla din filmuletul de mai sus.

„Occupy Wall Street” a utilizat în mod eficient social media pentru a răspândi mesajul său – hashtag-ul  #occupywallst pe Twitter ajută ca miscarea să-și coordoneze activitățile, în timp ce fotografiile și clipurile video  cu protestele sunt postate pe YouTube, yfrog, Twitpic și alte servicii. Unii au comparat mișcarea cu primăvara araba, în care rolul mass-mediei sociale în organizarea demonstrațiilor a fost evident.

Surse imagini:  www.boston.com

(210 Posts)

Da Tonul iti pune la dispozitie rapid tot ce este nou si interesat pe internet. Urmareste-ne si da tonul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *