Stop risipei de hrana!

Anual, în gospodăriile, supermarketurile, restaurantele și de-a lungul rețelelor alimentare de la producător la consumator în Uniunea Europeana, implicit si in Romania, sunt irosite până la 50% din alimentele consumabile și sănătoase, în vreme ce 79 de milioane de cetățeni europeni trăiesc sub limita sărăciei, iar 16 milioane își primesc mâncarea de la asociații caritabile.

Parlamentul European a cerut, intr-o rezoluție , deja adoptată, luarea unor masuri urgente pentru a înjumătăți până în 2025 risipa de alimente și a permite accesul la hrană pentru cetățenii europeni cu mijloace modeste.

Educație mai bună pentru a evita risipa

Pentru a reduce drastic până în 2025 risipa de alimente, trebuie să fie lansate campanii de sensibilizare atât la nivel european, cât și național, pentru a informa publicul cum să evite irosirea alimentelor, spune rezoluția. Statele Membre vor trebui să introducă cursuri în unitățile de învățământ, care să explice cum trebuie păstrate, gătite și aruncate la gunoi alimentele și, de asemenea, să facă schimb de experiență în acest sens.

Pentru a promova ideea aplicării principiului durabilității în domeniul resurselor de hrană, deputații europeni au hotarat ca anul 2014 să fie desemnat „An european împotriva risipei stop-risipei-de-hranaalimentelor”.

Campania impotriva risipei de mancare deja a inceput, toti putem sa facem parte din ea consumand doar hrana de care avem nevoie.

Ce pot face pentru a limita cantitatea de deşeuri  alimentare pe care le produc în viaţa de zi cu zi? Afla de pe  pagina comisiei europene.

Mai multe detalii: http://ec.europa.eu/food/food/sustainability/index_en.htm

 

(210 Posts)

Da Tonul iti pune la dispozitie rapid tot ce este nou si interesat pe internet. Urmareste-ne si da tonul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *