Un Bucuresti mai verde

M-a bucurat sa aud despre initiativa Primariei Municipale a Bucurestiului legata de mediul inconjurator.

Pentru ca nu mai suntem obisnuiti cu nimic bun, este posibil ca planul sa ramana plan, fara un suport practic in viitor. Ce si-au propus edilii capitalei? Sa incerce sa transforme poluatorul Romaniei intr-un poluator mai mic. Astfel incat, o data pe luna, in zona ultracentrala a Bucurestiului sa intalnim doar pietoni si nu masini inghesuite cu soferi nervosi. De asemenea, se mai vorbeste despre amenajarea unei parcari situate la intrare in oras unde cei care locuiesc in afara Bucurestiului, dar lucreaa in el sa isi poata lasa masinile si sa alterneze confortul cu altceva: RATB-ul.

Prin astfel de metode se doreste educarea romanului de a folosi mai mult mijloacele de transport in comun, in favoarea masinii personale. Tot mai marii anunta posibilitatea biciclistilor de a avea unde sa isi “parcheze” bicicletele in RATB in cazul in care opteaza pentru mersul cu mijlocul de transport in comun.

Un alt plan interesant este dezvoltarea acoperisurilor verzi. Cu alte cuvinte, bucurestenii vor incerca sa devina “green”. Extinderea spatiilor verzi, cat si punerea la punct unor mai multe puncte de inchiriere a bicicletelor sunt punct de plecare pentru sperantele multora care viseaza de mai mult timp la un loc mai bun de trait.

Pe langa un oras mult mai linistit, se poate vorbi si de economii consistente. Astfel, daca acum cineva face doua plinuri de benzina lunar si plateste aproximativ 400 RON, ar putea sa reduca serios cheltuiala la 50 RON. Iar daca o asigurare rca costa pe 6 luni aproape 200 RON *, ca biciclist nu o vei suporta.

Asteptam deocamdata cu sufletul la gura aplicarea planurilor si sper ca romanii sa demonstreze ca pot fi si altfel, incat sa isi doreasca sa participle la salvarea a ceea ce se mai poate salva din orasul si tara lor.

* calcul estimativ facut pe RCApedia.ro

(210 Posts)

Da Tonul iti pune la dispozitie rapid tot ce este nou si interesat pe internet. Urmareste-ne si da tonul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *